Tuoteinfo

 

Staketta aitaelementti on nopea ja helppo pystyttää. Aita on useimmissa malleissa rakenteellisesti molemmin puolin saman näköinen. Erillisiä hankalia tolppia elementtien välillä ei tarvita.  Tolpan muodostavat elementtien pysty-päätyosat. Neljästä erillisistä osasta koostuvan tolpparatkaisun ansiosta tolppa ei halkeile eikä vääntyile kuten perinteiset aitatolpat ( 75 x 75, 100 x 100 ). Tolppa on oksatonta puuta. Elementin vakiopituus on 2 metriä, pystytyksessä etenemä on sama. Elementtien korkeudet ovat cm: 80, 100, 120, 140, 160, 180. Tilauksesta saatavana myös muita korkeuksia. Aitamalleihin voi tehdä muutoksia asiakkaan toivomuksen mukaisesti. (Katso puu-aitamallisto >>). Valmistamme myös käyntiportteja aitamallin mukaisesti. Malliston kaikista vakioaitamalleista on saatavana rakennuslupakuvat A 4 koossa. Tolpan muodostavat elementtien pystypäätyosat ja sade – eli päällyslauta ovat kestopuuta. Elementin muut osat ovat hienopintaiseksi erikoissahattua kuusta. Elementin molemmin puolin olevat ala vaakalaudat ovat yläreunoistaan viistetyt. Vesi poistuu nopeasti – aita kestää pitempään. Tolppien ja sadelaudan on hyvä olla aidan kestävyyden vuoksi kestopuuta koska ne joutuvat eniten alttiiksi lahoamiselle.  Kasauksessa käytetään kuumasinkittyjä kampanauloja.

Eriasteiset kulmat ja kaarrokset ovat aidassa mahdollisia. Viettävällä maaperällä elementit porrastetaan tarpeen mukaan. Aita on tukeva ja ruuvikiinnityksien ansiosta tarvittaessa helppo purkaa ja pystyttää uudelleen.

Tolpan mitat: Aidan korkeus alle 1600 = 90 x 120, aidan korkeus yli 1600 = 100 x 120.

YLEISTÄ AIDAN MAALAUKSESTA

Aidan kestävyyteen vaikuttavat ensisijaisesti käytettävän maalin ja maalaustavan valinta.
Aidan maalauksessa on syytä välttää ruiskumaalausta. Ruiskumaalauksessa maali jää kohteen pintaan eikä kiinnity kunnolla. Ruiskulla maalattaessa myös maalimenekki on suurempi esim. telamaalaukseen verrattuna koska osa maalista suuntautuu ohi kohteen. Ohi suuntautunut maali saastuttaa luontoa.
Maalin valinnassa on hyvä suosia maaleja joista on jo pitkän ajan  kokemuksia aitamaalina. Teollisuusmaaleja on syytä välttää koska pitkäaikaista käytännön tietoa niiden toimivuudesta aitamaaleina ei vielä ole.

STAKETTA AIDAN MAALAUS

Staketta aitojen pohjamaalina käytetään Teknoksen Teknol 1881 pohjamaalia joka suojaa homeelta. Pintamaalaus suoritetaan jo perinteisesti toimiviksi  todetuilla maaleilla kuten vesiohenteinen (Teknos Nordika Eko tai Tikkurila Vinha) tai ulkoöljymaalilla (Teknos ulkoöljymaali) Nykyiset ulkoöljymaalit sisältävät homehtumista ehkäiseviä aineita.
Asiakkaan toivomuksesta käytämme tarpeen vaatiessa myös muita puunsuojia.

Staketta aidat maalataan joko telaa tai kehittämäämme telamaalaussysteemiä käyttäen jossa maali puristuu tiukasti kohteen pintaan. Telamaalauksessa maalia ei tarvitse ohentaa, näin saadaan aikaan paksumpi maalikerros verrattuna esim. ruiskumaalaukseen.

PYSTYTYSTARVIKKEET – Staketta EasyPost – teräsjalka. Staketta aita pystytetään maahan lyötävän, säädettävän teräsjalan avulla. Kuumasinkittyä jalkaa on kahta kokoa.

Pieni jalka 63/75 käytetään aidan korkeuksissa 1500 ja alle
Iso jalka 70/84 käytetään aidan korkeuksissa 1800 ja alle

Jalan säädettävän yläosan avulla aita on helppo saada sivusuunnassa suoraan linjaan. Aitalinja on suora silloin kun yksittäinen tolppa ei poikkea aidan keskilinjasta enempää kuin 1 cm.

TOIMITUS: Aita toimitetaan asennusvalmiina elementteinä tai valmiiksi aidaksi asennettuna asiakkaan toivomuksen mukaan. Elementit toimitetaan joko puuvalmiina, pohjamaalattuna tai kahteen kertaan maalattuna asiakkaan ilmoittamaan sävyyn.
Toimitamme myös pelkät säädettävät EasyPost teräsjalat muiden aitavalmistajien elementtien asennukseen. Ilmoita tolppakoko esim 75×75, 90×90 (kertopuu) tai 100×100.
Pyydä edullinen tarjous!

Pystytysvalmis tarviketoimitus sisältää aitaelementit (tolpat ovat elementeissä kiinteät, ei vaadi erillisiä tolppia) sinkityt, säädettävät teräsjalat, päällyslaudat ja kiinnitysruuvit ja pultit.

Tarkemmat kiinnitys- ja asennusohjeet löytyy asennussivulta >>.

TAKUU:

Elementit ja muut tarvikkeet: 3 vuotta (ei koske myrskyn tai roudan aiheuttamia vaurioita).

Asennus: 2 vuotta (ei koske myrskyn, roudan tai maan liikkumisen aiheuttamia vaurioita).

Takuu koskee vain Staketta aitamallisivustolla esiteltyjä vakioaitamalleja.